donderdag 22 mei 2014

Europese verkiezingen: Enkele harde EU-feiten op een rijtje

Brussel en pro-EU partijen zijn grootste vijanden van vrij en democratisch Europa’
Pal voor de Europese verkiezingen hebben de reguliere media en de gevestigde politieke orde nog een flinke schep bovenop hun kruistocht tegen de anti-EU partijen en hun leiders gedaan. Farage in Groot Brittannië, Marine Le Pen in Frankrijk, Wilders in Nederland – bijna wanhopig wordt geprobeerd ze in een nog zwarter daglicht te stellen, en hun kiezers af te schilderen als domme en racistische tokkies.
Tegelijkertijd worden we bijna doodgegooid met de veronderstelde ‘verworvenheden’ van de EU, zoals open grenzen, geen wisselkoersen, hogere export, et cetera. 

Bijna ingestort
De Financial Times berichtte dat de eurozone in november 2011 op een haartje na is ingestort. Sindsdien  explodeerden de staatsschulden (naar een record van € 8,9 biljoen) en ontstond er torenhoge werkeloosheid, tot wel 25% in Zuid Europa. De Brusselse bureaucraten verdoezelden dit echter door de manier waarop de tekorten en werklozen worden berekend ‘creatief’ te veranderen, waardoor het op papier weer de goede kant op gaat. De realiteit is echter het omgekeerde.

Gevoelde inflatie
Eén van de door de EU-landen gebruikte misleidingen is het manipuleren van de inflatiecijfers. In de ‘inflatiekorf’ krijgen zaken zoals levensmiddelen en energie, waar u het meeste geld aan kwijt bent, een veel kleiner aandeel dan bijvoorbeeld elektronica, wat u beslist niet dagelijks aanschaft. De gevoelde inflatie is dan ook de échte inflatie, niet de cijfers die u in de media leest.

Grieks herstel bedrog
De Griekse econoom Yanis Varoufakis onthulde onlangs dat het herstel van zijn land puur bedrog is dat met medeweten van Brussel tot stand is gekomen. Hij waarschuwde dat de resterende miljardenschulden van de Griekse banken opnieuw op de belastingbetalers zullen worden afgewenteld. ‘Hoe langer we wachten met een echte oplossing en blijven doen alsof alles in orde is, des te meer lasten zullen ze de zwaksten opleggen, en des te autoritairder zal de elite gaan regeren om aan de macht te blijven.’

EU is er vooral voor de banken...
Persbureau Reuters legde in februari beslag op een plan van de EU-Commissie om de Europese pensioen(spaar)gelden te ‘mobiliseren’ –een net woord voor confisqueren- om de economie aan te zwengelen. Tegelijkertijd wil Brussel de regels voor de banken weer versoepelen, waardoor het voor hen nog eenvoudiger wordt hun echte financiële situatie voor de buitenwereld te verbergen.

... en voor de EU-politici en parlementariërs
Naast een maandelijks basissalaris van circa € 8000 krijgen alle EU-afgevaardigden een belastingvrije onkostenvergoeding van € 4300 per maand, en € 21.200 om eventuele medewerkers –in de parktijk vaak gezins-en familieleden- te kunnen betalen. Daar komt een dagelijkse ‘presentie’vergoeding van € 304,- nog bovenop, plus een ‘residentie-toelage’ van 15% van het basissalaris, een extra onkostenvergoeding van minimaal € 600, kinderbijslag à € 300 per kind, en 10 weken vakantie. EU-Commissiepresident José Manuel Barroso doet het met maandelijks € 28.800,- plus bijna € 8000,- aan (maandelijkse) onkosten nog veel beter.
De 37 hoogste ambtenaren van de EU verdienen maar liefst € 24.000,- per maand. 214 'hooggeplaatste' EU-vertegenwoordigers verdienen met jaarlijks € 220.000,- veel meer dan premier Mark Rutte. Volgens Wall Street Journal correspondent Vanessa Mock gaat het zelfs om circa 3000 EU-ambtenaren met zo'n vorstelijk salaris. Sowieso krijgen 5461 ambtenaren maandelijks meer dan € 10.000 op hun rekening gestort.
Bovendien betalen EU-ambtenaren slechts 12% belasting en premies, een kwart van wat veel gewone Europese burgers moeten betalen. Ook de ziektekostenpremies zijn met 2% van het basissalaris veel lager dan het bedrag dat het gewone volk kwijt is.
EU-Commissarissen hebben daarnaast drie jaar lang recht op maandelijks € 10.000,- wachtgeld. Dan blijven nog de pensioenen over, voor de meeste topambtenaren dik € 10.000,- per maand. Een gemiddelde ambtenaar wordt met € 4300,- pensioen per maand naar huis gestuurd.

Van Rompuy: verkiezingen zinloos
In een interview gaf EU-president Herman Van Rompuy impliciet toe dat de verkiezingen morgen zinloos zijn, omdat ‘de echte besluiten elders worden genomen’. Daarmee bevestigde hij dat het Europese Parlement enkel voor de schijn bestaat, om de burgers de illusie van democratie te geven. Schijn, die zoals uit het hierboven staande stukje blijkt, echter ongelooflijk royaal beloond wordt.

Schaduwcomité heeft echte macht
De website EUObserver voerde bewijzen aan dat de werkelijke macht in Europa is overgenomen door een onbekend comité met de naam ‘Trialoog’. Dit ongekozen comité is aan niemand verantwoording schuldig en wordt door niemand gecontroleerd. 80% van alle wetten in de EU komt door ‘bemiddeling’ van dit schaduwcomité tot stand.

Schuldenunie
De EU is reeds verworden tot iets waar critici jaren voor gewaarschuwd hebben: een schuldenunie. Zo’n 2 jaar geleden besloot de ECB met steun van de Europese regeringsleiders om de schulden van de crisislanden onbeperkt te garanderen. De ECB wordt op zijn beurt gegarandeerd door de weinige nog ietwat gezondere landen zoals Duitsland en Nederland. Ondertussen lopen de schulden met name in Zuid Europa pijlsnel verder op, omdat zij weigeren structureel te hervormen. Wij betalen daarvoor in de vorm van keiharde permanente bezuinigingen.

ECB-topman: Noord afgeperst door Zuid
Dat dit geen loze kreten van enkele eurosceptici zijn, bleek onder andere uit de woorden van de voormalige hoofdeconoom van de ECB, Ottmar Issing. Hij gaf letterlijk toe dat er al lang sprake is van een Transferunie, waarin Noord Europa wordt afgeperst door Zuid Europa. De eurozone kan volgens hem pas weer geloofwaardig worden als ‘de verdragen en regels weer worden gerespecteerd.’

Bewust veroorzaakte catastrofe
Volgens de bekende Duitse onderzoeksjournalist Jürgen Roth stuurt de Europese elite zelfs bewust aan op een humanitaire catastrofe op ons continent, om deze aan te grijpen om een politieke unie –de door D66 zo vurig gewenste Verenigde Staten van Europa- op te richten. De exorbitante schulden en de daardoor ‘noodzakelijke’ reddingsfondsen zijn belangrijke instrumenten om dat doel te bereiken. Volgens Roth heeft er een ‘stille staatsgreep’ in Europa plaatsgevonden, waarvan de daders in Brussel zetelen.

Islam, immigratie en criminaliteit
De Turkse auteur Akif Pirincci haalde zich de woede van de gevestigde links-liberale orde op zijn hals met zijn nieuwe bestseller ‘Deutschland von Sinnen’, waarin hij de vloer aanveegt met het door de EU geëiste jarenlange massa-immigratiebeleid uit moslimlanden, dat volgens hem de vrije Europese samenleving verwoest. Met name ‘links’ en ‘groen’ moet het ontgelden: ‘Jullie hebben genoeg onheil aangericht. Alles wat jullie ons hebben wijsgemaakt (over de multiculturele samenleving), waren smerige leugens.’
Ook blijkt dat in heel Europa met name migranten uit moslimlanden bovenmatig vertegenwoordigd zijn in criminaliteit statistieken. Zo wordt in een grote Duitse stad als Essen 90% van de criminaliteit door buitenlanders gepleegd.

Grootheidswaanzin
Oud-bondskanselier Helmut Schmidt verketterde vorige week eveneens Brussel, dat hij betichtte van ‘grootheidswaanzin’ en het in gevaar brengen van de vrede in Europa en de wereld door zich te bemoeien met Oekraïne. Volgens hem begrijpt de Europese Commissie ‘nauwelijks iets van de wereldpolitiek.’

Oud-EU commissaris spreekt de waarheid
Voormalig EU-Commissaris en oud-VVD leider Frits Bolkestein noemde de monetaire unie vorig jaar ‘totaal mislukt’, het Europese Parlement ‘niet representatief voor de Nederlandse en Europese burger’ en een ‘federale fantasie die niet langer houdbaar is’. Hij pleitte ervoor te stoppen met de euro en in plaats daarvan de interne markt te versterken. ‘Daar hebben we de euro niet voor nodig.’ (1)

Succesvol uittreden uit EU goed mogelijk
De Britse diplomaat Ian Mansfield werd in het voorjaar door het Institute of Economic Affairs met een prijs van € 100.000 beloond, omdat hij een plan had gepresenteerd om op succesvolle wijze uit de EU te treden. Mansfield weerlegde daarin de door de Europese elite herhaalde dreigementen dat het opgeven van de euro dramatische gevolgen zal hebben voor de economie, en toonde zelfs aan dat het tegendeel het geval zal zijn. (Mansfield werd later door zijn eigen regering ‘beloond’ met represailles).

Grootste vijanden van vrij Europa zitten in Brussel
Dit was slechts een greep uit een groot aantal artikelen, waaruit kan worden opgemaakt dat de EU in niets meer op een democratie lijkt. De verkiezingen morgen (in Nederland) zouden één grote grap kunnen worden genoemd, ware het niet dat het behalve in- en intriest ook buitengewoon gevaarlijk is dat onze toekomst in handen ligt van mensen, die zich niets wensen aan te trekken van de wil en het lot van de gewone Europeaan (denk aan de genegeerde referendums en verbroken verdragen), en die uitsluitend hun eigen belangen behartigen –en van hen, die daar dik voor willen betalen (banken, multinationals).
Populistische tokkie-retoriek, zullen de ‘Democraten’66, die zelf een definitief einde willen maken aan de soevereiniteit en het zelfbeschikkingsrecht van het Nederlandse volk, ongetwijfeld zeggen. Maar ook iemand als Sven Kesch, oud topmanager van een groot Duits beursgenoteerd bedrijf, schreef in zijn nieuwe boek ‘Koers houden – tot de ondergang van Europa’ dat niet de anti-EU partijen en hun kiezers anti-Europees zijn, maar de enige echte anti-Europeanen in Brussel zitten.
'In zijn geheel is de EU een totaal schizofreen en zielloos bouwwerk, een kwaadaardige huichelarij,' aldus Kesch. Bovendien werkt dit bouwwerk snel toe naar een totale-controlestaat, waarin het recht op vrije meningsuiting zal zijn vernietigd. 'De democratie wordt stap voor stap geofferd voor een bijna religieus getinte Europese ideologie... Dit 'democratietekort'... is eigenlijk een zachte omschrijving van een dictatuur.’


Geen opmerkingen:

Een reactie posten